Viimeaikaiset tapahtumat ovat saaneet meidät huomioimaan nykyisen tilanteen maailmassa. Uutiset ovat täynnä huonoja uutisia, ja vankilat ovat täynnä rikollisia. Yhteiskunta on korruptoitunut, ihmiset kärsivät sairauksista ja köyhyydestä, ja talous menee vuoristorataa ylös ja alas. Älykkäät ihmiset yrittävät käsitellä näitä ongelmia, mutta kaikkialla mihin katsomme on vain lisää ongelmia. Miksi maailmassa on niin paljon ongelmia, ja mikä on ratkaisu niihin kaikkiin?

Tämä on taatusti iso kysymys, joka koskee monia mietteliäitä ihmisiä. Ensiksi meidän täytyy ymmärtää, mikä ongelmien juuri oikeasti on. Saatana kapinoi Jumalaa vastaan (Hes. 28:12-17) ja huijasi ihmistä siten, että synti tuli ihmiskuntaan Aadamin kautta (Room. 5:12). Aivan kuten perimme perintötekijämme vanhemmiltamme, niin me myös perimme synnin Aadamilta. Ei ole ihmistä, joka ei tee syntiä (Room. 3:23; 1. Kun. 8:46), ja synti johtaa kuolemaan (1. Kor. 15:22). Nyt koko maailma makaa pahan vallassa (1. Joh. 5:19) ja on paholaisen manipuloima ja väärinkäytettämä. Jumala rakastaa ihmistä, mutta Saatana vihaa häntä. Saatana on saanut aikaan monia koettelemuksia – kuten sodat, luonnonkatastrofit, erinäiset ihmisten väliset ongelmat ja erilaiset sairaudet (Ilm. 12:12).

Mutta hyvä uutinen on, että Jumala on jo valmistanut ratkaisun kaikkiin näihin ongelmiin. Tämä ratkaisu on Kristus kahdessa tulemisessaan. Jumala lähetti Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, maailman Vapahtajaksi ja Pelastajaksi (1. Joh. 4:14). Ristillä Kristus käsitteli sisäisen syntimme, synnin perintötekijän, tulemalla synniksi meidän sijastamme ja tuomitsemalla synnin lihassa; ja Hän myös käsitteli ulkoiset syntimme kantamalla ne meidän sijastamme ja tyydyttäen Jumalan vanhurskaat vaatimukset (Room. 8:3-4). Tästä johtuen voimme vastaanottaa uuden elämän ja olemme syntyneet uudesti Jumalan perintötekijän kanssa (1. Piet. 1:3).

Kristus ratkaisi synnin ongelman ensimmäisessä tulemisessaan; kuitenkaan tuolloin Hän ei koskenut sosiaalisiin, poliittisiin tai ympäristöön liittyvään ongelmiin. Saattoi olla yllätys monelle, että Hän ei julistanut itseään kuninkaaksi tai yrittänyt kukistaa roomalaisia, vaikka Hänellä olisi ollut voima tehdä niin (Joh, 6:15). Tämä todistaa, että Hänen tarkoituksenaan oli pelastaa ihminen. Kun ihminen on pelastunut Kristuksessa, spontaanisti monet muutkin ongelmat ratkeavat. Kristuksessa ei ole eroavaisuuksia asemamme suhteen tai rotujen välistä syrjintää (Kol. 3:11).

Vaikka näemme synnin aiheuttavan edelleen ongelmia maailmassa, tämä ei tarkoita, etteikö Jumala huomioisi näitä ongelmia tai että meidän täytyisi löytää tapa ratkaista ne itse omin voimin. Tämän maailman ongelmat tulevat käsitellyiksi täydellisesti Kristuksen toisessa tulemisessa. Jesajan kirja kertoo, että kun Hän tulee, Hän tulee ratkaisemaan epäoikeudenmukaisuuden, sodat, sairaudet ja nälänhädän. Uudessa taivaassa ja uudessa maassa ei tule olemaan kuolemaa, kyyneleitä, surua, itkua, kipua tai kärsimystä (Ilm. 21:4; 7:16-17; 1. Kor. 15:54).

Kaikki toivomme lepää Herramme tulemisessa. Kun Hän tulee, kaikki ongelmat tulevat ratkaistuiksi. Ongelmiin keskittymiseen sijasta voimme kääntää silmämme Jeesukseen (Hepr. 12:2). Hän on jo pitänyt huolen synnin ongelmasta ja tänään voimme vastaanottaa Hänet Pelastajaksemme ja uudeksi elämäksemme. Tehdäksesi niin yksinkertaisesti avaa sydämesi Herralle ja rukoile:

Herra Jeesus Kristus, tarvitsen sinua ratkaisemaan kaikki ongelmani. Kiitos kun kuolit pelastaaksesi minut. Avaudun vastaanottaakseni Sinut uutena elämänäni. Herra Jeesus, tule pian!