Jotta jokin asia voisi tulla meille käytännössä todelliseksi, meidän täytyy käyttää oikeaa elintä sen käsittämiseen. Esimerkiksi ymmärtääksemme mikä jokin väri on, meidän täytyy käyttää silmiämme sen näkemiseen, ja vastaanottaaksemme tietoa meidän täytyy käyttää mieltämme sen ymmärtämiseen. Mitä elintä käyttäisit vastaanottaaksesi Jumalan?

Kun Jumala loi ihmisen, Hän muovasi hengen hänen sisimpäänsä (Sak. 12:1). Ihmisen hengessä on kyky ottaa yhteyttä Jumalaan ja vastaanottaa Hänet (Joh. 4:24). Syntiinlankeemuksessa ihmisen henki kuollettui synnin vuoksi ja siten menetti toimintonsa ottaa yhteyttä Jumalaan ja vastaanottaa Jumala (Ef. 2:1). Siitä huolimatta Jumala ei hylännyt ihmistä; sen sijaan Hän itse tuli ihmiseksi nimeltä Jeesus Kristus (Joh. 1:1, 14), eli täydellisen ihmiselämän maan päällä ja kuoli ottaakseen pois syntimme. Täten Hän poisti kaikki esteet meidän ja Jumalan väliltä. Hänet haudattiin, ja Hän nousi kolmantena päivänä (1. Kor. 15:4), ja ylösnousemuksessaan Hänestä tuli eläväksitekevä Henki (1. Kor. 15:45). Henkenä Hän kykenee tulemaan ihmisen henkeen ja tekemään sen eläväksi. Nyt ihminen voi käyttää ihmishenkeään ottamaan yhteyttä ja vastaanottamaan Jumalan katumalla ja uskomalla Herraan Jeesukseen Kristukseen (Ap. t. 20:21).

Ottaaksesi yhteyttä Jumalaan ja vastaanottaaksesi Hänet, yksinkertaisesti tule Hänen luokseen avoimin sydämin ja sano:

Herra Jeesus, avaan sydämeni Sinulle. Kiitos, että kuolit syntieni edestä. Herra Jeesus, tule sisimpääni. Otan Sinut vastaan juuri nyt Pelastajanani ja elämänäni.

Jotta voisit jatkossakin nauttia tästä elämästä, jonka juuri vastaanotit, on tarpeellista, että käytät henkeäsi ottaaksesi yhteyttä Herraan Jeesukseen rukouksessa, Hänen Sanansa lukemisessa ja olet yhteydessä muiden uskovien kanssa.